09 november 2012

Valga PÖFF

Filmide näitamine Valga Kultuuri- ja Huvialakeskusese
Pöffi noortekohvik Valga Avatud Noortekeskuses
Neljapäev, 29.11.2012
kl 13.00 NIKO 2 - VENNAD LENDURID / NIKO 2 - LITTLE BROTHER, BIG TROUBLE / Kari Juusosnen, Jørgen Lerdam / Soome 2012 / 90 / kood 192201 (JUST FILM)
Animafilm
Pikkus 1 tund 15 min
Väike põhjapõdrapoiss Niko unistab salamisi, et tema ema ja kangelaslendurist isa maailmakuulsast jõuluvana lennuväest saaksid jälle kokku ja neist saaks tõeline perekond, mida nad iial pole olnud. Ühel päeval teatab ema Nikole jahmatava uudise: ta on nimelt tutvunud uue mehe, tavalise põhjapõdra Lenniga ning see kolib koos oma väikese poja Jonniga nende juurde elama. Niko maailm variseb kokku. Ta pole enam pere ainus laps ning peab edaspidi hoolitsema oma väikese ja nunnu kasuvenna eest. Selle tulemused pole väga kiita...
FILM ON TASUTA!
kl 18.30 Valga PÖFFi avamine. Avsõnad Valga linnapea Kalev Härk`ilt, tervitus 16.Tallinna Rahvusvahelise Filmifestivali Pöff korraldusmeeskonna poolt linnade koordinaatorilt Laura Kivik`ult, Pöffi hundid, muusikalised vahepalad MTÜ Kungla uuest muusikalist Anastasia. Muusikal on samanimelise multifilmi dramatiseering.
Reede, 30.11.2012
kl 14.00 KROONIJUVEELID / THE CROWN JEWELS / The Crown Jewels /Ella Lemhagen / Rootsi 2011 / 120 / kood 192201 (JUST FILM)
Pikkus 2 tundi
Fragancia sünnist alates saadavad teda kummalised juhtumid. Juba sünnitusmajas satub ta vahetusse rikka vabrikuomaniku poja Richard Perssoniga. Kuigi mõlemad vastsündinud jõuavad koju oma pärisvanemate süles, jääb miski neid alatiseks siduma. Seda omajagu sünget ja kentsakat, kuid südamlikku lugu on kujutatud läbi imeilusa maagiliselt realistliku ja ajatu maailma. Kas see maailm on reaalne või eksisteerib see kuldkalakesega muinasjutt vaid Fragancia peas, kes ülekuulamispinki sattudes palub uurijal uskuda kõike, mida ta räägib?
kl 16.30 Pöffi noortekohvik. Olete oodatud nautima Animafilmide festivali Animated Dreams’i
eriseanssi. Räägime kinokunstist ja mida teha selleks, et rohkem noori hakkaks kinos käima. Tasuta
kl 18.00 KontsertJazz. Sibul-Vaigla-Rull. Pilet 3€, pensionärid ja õpilased 2€.
kl 19.00 CAFÉ DE FLORE / Jean-Marc Vallée / Kanada, Prantsusmaa 2011 / 120 / kood 212202
Märksõnad: perekond - lapsed - müstika
Pikkus 2 tundi
Café de Flore on muidugi tuntud kohvik Pariisis Saint-Germaini ja St. Benoit’ nurgal, aga see on nii kuulus ja sümboolne paik, et selle järgi on nimetatud muudki. Näiteks üks viimase kümnendi paljumängitud klubimuusikahitt (kõlab korduvalt ka filmi suurepärasel helireal) või käesolev film, mille tegevus toimub paralleelselt tänapäeva Montréalis ja 1960. aastate Pariisis.
Film on jõulisest ja aegruumi ületavast armastusest. Nii ema ja lapse kui ka mehe ja naise vahel. See film on sellest, et me ei tea, kes meie lähedased inimesed meile veel olla võivad. Jah, selle filmi päris lõpuni oma lemmikute hulka hindamiseks peab ilmselt kas või natukenegi uskuma hingesugulusse ja taassündi. Sellisel juhul on lugu omamoodi lihtne, loogiline ja mõistetav. Kui reinkarneerumisidee kõrvale heita, siis on filmi narratiiv segane ja müstifitseeritud.
On vist aja märk, et peavoolumeedias saab aina rohkem nii otsekoheselt rääkida varem pigem esoteerika raamaturiiulitele surutud teemadest. Palju rohkem otsekoheselt ja vähem poeetiliselt kui seda 20 aastat tagasi Kieslowski oma suurepärases ja ilmselt ka seda teost inspireerinud filmis „Veronika kaksikelu”.
Piletiinfo:
Lisainfo PÖFF-i kohta ja piletite kohta tasuta filmile saavad õpilased huvijuhi käest. Tasuta pileteid filmile saab huvijuhi käest osalejate arvu ette teatamisel.
Pilet 2€
Sooduspilet 1,30€

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar