09 november 2012

Evelin Ilves väisas Valga Põhikooli

Presidendiproua Evelin Ilves kohtus 5. novembril Valga Põhikooli õpilaste ja õpetajatega ning proovis koolitoitu, mille valmistaja OÜ ReMa Köök on kaks aastat järjest pärjatud Eesti parima koolisöökla konkursil innovaatilise toidu preemiaga.
"Kui muidu kurdetakse koolides, et lapsed tahavad kartuliputru ja makarone ning midagi tervislikku ei söö, siis Valga Põhikooli noored kokad tõestavad otse vastupidist: lapsed lausa ootavad, et kokad pliidi taga rohkem katsetaksid ning uusi maitseid proovida annaksid," ütles Evelin Ilves.
OÜ ReMa Köögi kokkade – Mari Kunderi ja Merili Varese – abiga konkureeriti käesoleval õppeaastal juba kolmandat korda Eesti parima koolisöökla tiitlile. Esimesel osalemise aastal saadi eripreemia parima tulemuse eest eelvoorus, möödunud aastal andis Evelin Ilves neile üle preemia parima innovaatilise toidu eest. Tänavu olid Valga Põhikooli kokad taas parimad innovaatilise koolitoidu valmistajad kala-köögiviljasupi näol.
OÜ ReMa Köök kasutab oma toitudes kohalikke mahejuurvilju, väga oluliseks peetakse toorsalatite suurt valikut. Evelin Ilvese sõnul ei kurda Valga Põhikoolis tõepoolest keegi köögiviljade või salatite vähese söömise üle. "Ka loobuti pea täielikult kolm aastat tagasi sealiha kasutamisest ning asendati see vähemrasvase loomalihaga. Tegemist on lausa musterkooliga," lisas Evelin Ilves.


Allikas: Õhtuleht

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar